Thursday, October 30, 2008

Mari Menyimpan ...

pak cik baru balik dari bank. hajat nya nak menukar kad atm yang dah banyak kali memberi masalah. cip rosak? kejap leh ekses ke sistem. kejap tak leh. kejap leh kuar duit. kejap tak bleh. malang nya hajat tak kesampaian. mula2 gi cawangan di seksi 9. cawangan itu sedang off line. 'system down' katanya di sebabkan black out. bekalan elektrik dah ok cuma nya sistem bank itu kelam kelibut. terpaksa lah pergi pula ke cawangan seksi 13 di pusat membeli belah giant. pegawai bank tu pulak nak kan buku bank. mana nak bawak? entah ke mana gerangan nya buku bank tu pun tak tahu la. pak cik tanya pegawai bank tu .. abih kalau buku bank takder mcm mana? tak bleh kuarkan duit la ya? senang jek dia menjawab "ntah ler". ponek den!

tu sebab nya pak cik tak suka simpan duit di bank. pak cik lebih suka bawak duit tunai ke mana2. jika kat rumah pak cik simpan duit bawah bantal, bawah tilam, celah2 lipatan baju dan di celah2 apa sahaja yang pak cik rasa selamat. tak termasuk duit siling yang bersepah2.

tak logik rasanya bila menyimpan duit kat bank tapi bila nak bawak kuar duit punya la masalah. belum masuk lagi duit minyak, penat menapak di tengah panas atau di tengah malam, mesin atm duit off line atau kehabisan duit atau dah tutup di tengah2 malam. banyak lagi lah masalah nya ...

3 Comments:

Blogger yonna bebot =) said...

pakcik..
i miss u! haha..

wahh seksyen jadik seksi eh..

tu la.
kengkadang atm ni ngarut je.
kata meps,
tp bila cucuk xleh masuk! huh

3:42 PM  
Blogger arsaili said...

salam bro..apa kabar...lama tak ke mari...ahahaaha..dalam tong berasa ada simpan tak??

4:19 PM  
Blogger nuRin said...

p'cik
saya boleh tolong simpankan..:p

5:50 PM  

Post a Comment

<< Home