Tuesday, October 23, 2007

Yang Sebenar nya ... Preludium.

sila refer entri pak cik di bawah .. yang bertajuk "How I Wish".
sebenar nya pak cik nak tulis how i wish i could spill it all in this blog. segala yang terpendam selama ini. segala cerita. segala harapan. pendek kata .. segala-gala nya lah. tak der lah pak cik nak berkias-kias. tersirat di sebalik yang tersurat. pakai metaphore. simbolik. read between the lines?
kalau lah pak cik boleh luahkan segala nya. kadang-kadang tak tertanggung.
akan tetapi bila dah tulis tajuk tu .. tetiba isi nya jadik lain. pak cik teragak-agak untuk berterus-terang dalam menyampaikan. ketika itu ada lak ilham. maka lahirlah baris-baris perkataan dan ayat yang sebagaimana tersurat. sajak ke apa nama dia.
mungkin ketika itu pak cik masih belum bersedia? masih enggan mencurah kan semua khuatiru meluka kan hati sesiapa? menjatuhkan maruah dan mengata sesiapa? ntah la ..
tapi bagaimana sekarang ...? mungkin tidak ..

1 Comments:

Blogger inah said...

somethings are better to be left unsaid =(

1:19 PM  

Post a Comment

<< Home