Thursday, November 29, 2007

Theraphy ..

dunno y .. lately rasa gatal jek nak masak. especially bila hati rasa tak tenteram. mcm ari tu .. balik2 jek terus ke dapur. masak beef steak, salad and ommelette. the probem is banyak bahan2 tader. bila dah beli pun, time nak masak carik2 tak jumpa laks. pas tu antam je lah. tgk lah apa yang ada .. main antam jek.
ada ke org masak steak guna oyster sauce, black pepper and garlic butter? pak cik carik2 sarawak black pepper sauce yang slalu pak cik guna tader lak. nak buat fancy2 malas nak pikir and malas nak carik resipi dan bahan2. antam je lah.
anak2 bini kata sedap jek. tak tahu la kut depa bodek tukang masak baru nih :)) ekekeke

9 Comments:

Blogger aria ayumi said...

klw dh derang kata sedap tu, sedap lah kot. alahh. nak memasak ni kene kreatip gak pakcik kan. tu br kira ber-seni. diya pun men hentam je nak taruk ape. janji bleh isi perut. huhu

2:39 PM  
Blogger MZ said...

ye lah kut diya. sedap agak nya :D *dah pak cik bukan nya pandai masak ... main antam sesuka rasa je lah ;)) hik hik hik*

5:38 PM  
Blogger A Z R A said...

err pakcik...u can cook for real ke? hehehe.........:)

12:41 AM  
Blogger MZ said...

azra. ha ha ha hampeh :p
*cik azra nak makan per nanti pak cik masak kan. nak?*

1:29 AM  
Blogger zura lias said...

pokcik...sedapnye pokcik masak..iskk..lom rasa dh tau ni...nnti masakkan utk sy ek...*wink..wink*...

8:53 AM  
Blogger arsaili said...

woww cam sedap jer...nak skit

12:30 PM  
Blogger aria ayumi said...

ecece. nak merendah diri le tu kununnya. ngaku jela pakcik pandai masak. nanti bleh diya tulun makan ape yg pakcik masak. huhu

2:43 PM  
Blogger MZ said...

err .. juera, arsaili, diya .. nanti pak cik buka warung lah mcm ni :)) muehehehe

3:12 PM  
Blogger A Z R A said...

hmmpphhhhh....takpe laa pakcik...kita gi kedai je laaa makan ehh.....

2:38 AM  

Post a Comment

<< Home