Monday, November 26, 2007

Bulan, Bintang dan Malam.

sejak azali agak nya .. pak cik memang 'idup' waktu malam. setakat nak berjaga merayau2 ... elok jek mata segar bugar. terang benderang. tapi kalo merayau waktu siang tu .. malas betul. panasssss ... rasa mcm nak cair jek. *mintak maap kalo tampak seperti putera lilin lak* :)) ekekeke.

pak cik dah baik skit skrg ni. alhamdulillah. blood test ari tu ok jek sumer. kolesterol, darah, tyroid, hepatitis, ghout, urine tes etc etc ...sumer ok. just that wbc/rbc (white blood cell) a bit high indicating an infection. *something infected the blood than the white cells been generated and mobilised to wrest the infection*. sib baik .. kalo tak the doctor wanna rule pak cik as 'mentally stress'. amik ko .... bila dokter and isteri pak cik tanya pasal ni .. pak cik senyap jep sambil sengih2. 'kalo lah pak cik bleh bercerita ... tapi biarlah rahsia. dah biasa pak cik nanggung sorang2.'.

pak cik agak kebizian skrg ni. dengan tak sehat nya asik mc jek. ngan ulang alik gi sepital. tadi cuti pun kene panggey dtg opis jap. oleh itu mintak maap kalo pak cik banyak tak jawab komen and anta messej atau komen. kalo ada masa terluang nanti .. pak cik usahakan.

errr .. have to go. last word ... malam tadi sini tak ujan. bulan penuh besau terang benderang. sempat gak pak cik menjeling ke langit masa sibuk bawak kete ke hulu ke hilir. kejar sana kejar sini. :D

.

jika kau lihat
aku berbicara sendirian
usah khuatir dan gusar
kau tolehlah ke awan
aku bicara dengan bulan
kau tanyalah bintang
yang menyaksikan.

masih kau ingin bertanya
mengapa aku merindu bulan?

4 Comments:

Blogger zura lias said...

pokcik..jaga diri bebaik..jgn rindukan sy ek..nnti pokcik sakit..take care..

11:49 PM  
Blogger Jie said...

patut pun doc nk charge as mentally stress, depa dok tengok pakcik
jika kau lihat
aku berbicara sendirian


:p so relief tht pakcik dah makin baik, badan lum bape baik sgt tu, jgn la nak diperah abis²an... keje ke tak keje..berpada², kita ni keje kuat sampai sakit nk dpt kesenangan kendian gunakan kesenangan/kemewahan tuk restore balik our health.

satu lagi.... jgnlah ikut sgt kecelaruan hati/jiwa..nikmati hidup kita yg ada ketika ini...seminit yg lepas tu sebenarnya 60 second..hahahaha....

erk...sy ni mcm mak mak kan..kalo brleter :p

10:30 AM  
Blogger aria ayumi said...

perghh. mentally stress. pakcik byk berpikir ngat kot. cuba pakcik pegi cuti2 mesia kat memane. ngan family pakcik. at least, kurang stress sket. cewahh. memandai je diya :p

10:33 PM  
Blogger MZ said...

juera. tak mo tolong jaga ke? :D

kujie. dah tader org lain .. ngan bulan je lah pak cik berbicara :P

diya. sebenor nya diya .. kalo cuti memana skalik pun .. mental stress tak leh ilang nya ;)) huhuhu

10:32 AM  

Post a Comment

<< Home