Monday, August 16, 2010

Talking To Myself.

perlahan-lahan tetapi pasti
masa berdetik senja pun tiba.

merenung alam nan merah
apakah waktu senja mempersona yang kau lihat?
atau waktu siang gilang gemilang yang kau kenang?
atau waktu malam bakal menjelang yang kau khayalkan?

ada cinta yang melukakan berdarah
hati menangis
ada cinta yang membahagiakan indah
hati ketawa
ada cinta yang tiba-tiba hilang kemana entah
hati kosong.

dapatkah mencari dan memiliki
cinta dan kasih sayang abadi?
moga beroleh hati yang aman
jiwa yang tenang
kehidupan penuh keindahan
kasih sayang sejati.

.

- selamat harijadi emzack -

.

on a lighter note, a middle aged guy went to Tabung Haji to open an account. all the time he was there, his face kinda red and he act sheepishly. "dah tua2 baru nak buka akaun tabung haji ..." is all that linger in his head.

a few months later, when he deposited money into the accounts, the guy over the counter asked him, "encik sudah mendaftar untuk pergi menunaikan haji?".
"belum" he answered.
"dah boleh daftar dah ni, duit dalam akaun dah lebih dari cukup. lambat daftar lama kene tunggu giliran" the guy informed him.
"err .. tak pe lah. belum sampai seru lagi ..." he answered.
.

- selamat menunaikan ibadah puasa dan beribadat. moga beroleh rahmat dan berkat -

5 Comments:

Blogger YatT'S said...

happy birthday pakcik

4:07 PM  
Blogger arsaili said...

salam ramadan dan selamat berpuasa....

5:54 AM  
Blogger Orked said...

P'cik , bukan 18 Ogos ke?

'epi b'dey p'cik emzek

10:48 PM  
Blogger IamYonna said...

pakcikkkkkk! lama tak nampak hehee. happy birthday pakcik! :) dan selamat berpuasa

6:12 AM  
Blogger MZ said...

thanks u 'ol :) dak ramping, bro arsaili, orked n yonna.
samat berpuasa dan berbuka buat sumer :D

11:35 AM  

Post a Comment

<< Home