Thursday, February 21, 2008

lapar ...

balik2 keje petang semalam, pak cik terus gi restoran big plate. perut memang dah kebulur. waktu dinner pak cik memang biasanya belah2 petang. pak cik order bungkus 'ayam subang - half bird roasted chicken' dua bungkus dengan satu bungkus oxtail soup. dua2 menu nih memang feveret pak cik.

balik2 umah minum air neskepi di temani dengan keropok lekor goreng nipis2 dan dua butir karipap. cukup la utk alas perut yg lapar. lepas maghrib baru makan makanan yang di beli tadi.

hajatnya lepas tu nak gi tessco, nak beli tangga dengan 'typist chair'. tapi perut dah kenyang jadik malas la plak. gi kedai jek bawak anak2 bujang pak cik. sebab lagi satu adalah pak cik kene tengok siri 'the contender asia' kat axn kol 9 sampai kol 10. ni lah rancangan tv feveret pak cik selain dari citer 'damages' pada ari selasa. citer2 lain mcm house dah abis tengok dah dlm dvd :D.

dah dua malam turut2 pak cik tido awal. sebab nya pak cik melantak dulu obat tido. mcm pak cik bagitau doktor tu ... pak cik nak cuba 'regularised' kan waktu tido pak cik. hajat nya masuk tido kol 12 paling lewat. ni yang dilema nih. tak leh la pak cik nak gi ronda2 malam2. kedai dvd kat danau kota tu asik antar sms jek ada dvd baru ...

pasni pak cik berhajat nak start cooking yang spesel2 nya plak. seblom ni yang simpel2 je. yang goreng2 macam siakap goreng termasuk blek peper steak tu. kene buka balik buku resepi lelama. dapay masak siakap 3 rasa pun jadik lah ...

6 Comments:

Blogger arsaili said...

kena watch ur diet aa pakcik..makan sedap2 jer kang bahaya lak..ahaks

9:42 AM  
Blogger MZ said...

dun wori. am always watched my diet. sampai terlebh watching yg jadik kurus nih ... nak gumuk balik lah ..

10:09 AM  
Blogger Lily.Lulu. said...

kita suka makan kat big plate tuh pakcik . dah lama x gi yg kat kg melayu subang

harus laa pergi nanti kan

:D


pakcik . len kali lapar sila makan dengan banyak .. jangan tahan perot tuh yer ..

11:04 AM  
Blogger MZ said...

- pak cik tak baper suka makan kat situ sebab dia 'big plate'. pak cik makan skit jek and selalu tak abis. membazir je. tapau kalu tak per .. leh makan ramai2 kat umah :D
sedap memang la sedap ...
- lapar memang la lapar. tapi tader selera kalu x leh gak nak makan ;)) huhuhu

11:38 AM  
Blogger YatT'S said...

pakcik kalau masak2 tuh buat lelebih anto kek seksen 27 ni ha heheheheheh

2:25 PM  
Blogger MZ said...

buleh dak ramping. tapi kono dtg umah la. tak dapek pak cik nak tapau do :p

5:32 PM  

Post a Comment

<< Home