Tuesday, June 19, 2007

sesi trengkas.

Sukan di sepanjang ujung minggu.

Ferrari was soundly beaten by McLaren, again, this time at US track where it was Ferrari’s favourite track to win. At least it was Lewis Hamilton who won and not Alonso. I don’t like the guy. Hopefully when the race return to Europe Ferrari will be able to claw back into competition.

Double trouble was when Nick Heidfeld again retired due to technical glitch. Clearly BMW team yet to have reliability in their car. And to me should the team want to target for top podium finish, they must recruit another tactical strategist who is supreme at it. And perhaps getting an excellence driver. Not to say their current drivers is no good. But the sport is very much competitive and only the top breed is able to win the championship.

Tiger Woods failed to lift the US Open cup. Due to he can’t putt well enuff during the weekend like he used to. At least he played well to place himself for winning which he ended runner up. But as he himself said, there is no fun in finishing second.

Malaysia was well beaten in Soedirman Cup. At least our top single player didn’t drop any games which augurs well for next major games. The interesting part is he is currently being coached by Misbun Sidek after the player switching his training camp due to his last recent slump performance.

Real Madrid won the Spanish league. Not that I care. Pak Cik support Barcelona actually. And how about local football scenes … does anyone cares anymore?

Ari Senin.

Pak Cik tertanya kenapa memandu sekarang ini lebih merupakan ujian dan cabaran kesabaran hati dan perasaan? Pak Cik tak kisah kalo ada kete lain cilok kete pak cik semasa memandu. Pak Cik bawak kete pelan2 dan selalu memastikan ada jarak antara kete pak cik dan kete d depan untuk kete lain yang laju mencilok dengan selamat. Akan tetapi jika berhenti di lampu isyarat atau pun di dalam kesesakan lalu lintas kenapa ada gak yang nak mencilok? Apa beza nya manusia ini dengan pencuri dan perompak? Malahan dengan perogol? Merampas hak orang lain …

Pagi tu saja ada beberapa kemalangan. Sorang penunggang motorsikal terjelupuk di tepi jalan. Mungkin di langgar ketika cuba mencilok d simpang tiga tersebut. Sebuah kete baru tapi remuk depan nya dan bumper pun dah ilang masih di bawa laju dan mencilok secara bahaya. Di atas flyover sebuah bangkai kete yang remuk tersadai d tepi jalan. Mungkin kemalangan malam tadi. Harapnya pemandu dan penumpang nya selamat.

Why can’t we all just toe in line and being civic, like most people?

Ari terbuka sekolah.

Ari jumaat ini d sebelah pagi, sekolah anak2 pak cik akan mengadakan hari terbuka. Ibubapa d jemput dtg untuk mengambil lapuran peperiksaan dan kemajuan anak masing2. sekali lagi bini pak cik tak dpt pergi. Sekolah dia pun mengadakan hari terbuka pada hari yang sama. Seperti kata bini pak cik, boleh la pak cik me’racun’ anak2 pak cik “mama tak sayang korang. Ayah sayangggggg. Asyik ayah aje yang pergi sekolah. Mama tak pernah pun”*

Sekurang2 nya bleh la pak cik berjumpa dengan cikgi kelas si Ibai yang manis itu :D.

Kesihatan.

Sebenarnya pak cik rasa kurang sehat sejak dua menjak ni. Blakang dan pinggang rasa sakit2. mula di rasai setelah pak cik pulang ke rumah dari bermalam menemankan ayah pak cik di spital tempohari. badan pun rasa lemah dan stamina kurang. Pak cik dah ambil supplement tambahan. Harap2 nya ada lah perubahan. Pak cik pun merancang nak wat medical check-up next week. Dah lama tak check darah pak cik. Masihkan ia berkaler merah?

Esok.

Esok pak cik tader di pejabat. Pak cik ada mesyuarat satu ari d luar. Kali ni di Klang.

* ucapan yang benar ini di ucapkan dalam nada gurauan. harap maklum

** malas nak wat spelling check. tiga kali dah taip blog ni. ampes intenet koneksi yang kurang tegar ...

6 Comments:

Blogger zura lias said...

woo..panjangnye entry..kene wat komen pjg gak ni..hikss..
Real Madrid menang n itu last bekem main dgn real madrid..bekem hebat skarang, england pun dh offer die masuk main balik..*erkk..pokcik x sebut pasal bekemkan..kan..kan..*
saye mmg pantang kalo ade kete len suke mencilok time kt traffic lite,tol..org lain leh beratur, nape org2 yg cilok tu xleh kan..so, sy akan rapatkan jarak dgn kete..xkan kasik chance punye..hahaaha..*gelak jahat*..
erk, kalo sakit belakang, kene check darah ke pokcik?den sakit belakang gak tp x penah check..nk cari tempat berurut je..

8:23 AM  
Blogger zura lias said...

woo..panjangnye entry..kene wat komen pjg gak ni..hikss..
Real Madrid menang n itu last bekem main dgn real madrid..bekem hebat skarang, england pun dh offer die masuk main balik..*erkk..pokcik x sebut pasal bekemkan..kan..kan..*
saye mmg pantang kalo ade kete len suke mencilok time kt traffic lite,tol..org lain leh beratur, nape org2 yg cilok tu xleh kan..so, sy akan rapatkan jarak dgn kete..xkan kasik chance punye..hahaaha..*gelak jahat*..
erk, kalo sakit belakang, kene check darah ke pokcik?den sakit belakang gak tp x penah check..nk cari tempat berurut je..

8:23 AM  
Blogger zura lias said...

woo..panjangnye entry..kene wat komen pjg gak ni..hikss..
Real Madrid menang n itu last bekem main dgn real madrid..bekem hebat skarang, england pun dh offer die masuk main balik..*erkk..pokcik x sebut pasal bekemkan..kan..kan..*
saye mmg pantang kalo ade kete len suke mencilok time kt traffic lite,tol..org lain leh beratur, nape org2 yg cilok tu xleh kan..so, sy akan rapatkan jarak dgn kete..xkan kasik chance punye..hahaaha..*gelak jahat*..
erk, kalo sakit belakang, kene check darah ke pokcik?den sakit belakang gak tp x penah check..nk cari tempat berurut je..

8:23 AM  
Blogger sayda said...

"Sekurang2 nya bleh la pak cik berjumpa dengan cikgi kelas si Ibai yang manis itu :D."

ooo..gatal ek. :p

keje2 gak.
have enaugh rest n good suplement.
get well well soon.

4:02 PM  
Blogger aria ayumi said...

patut le xnampak pakcik ari ni... :(

4:47 PM  
Blogger MZ said...

juera. kene cek darah sebab dah lama tak wat. medical check-up include cek air kencing ngan darah maaaaaa :p. lagi pun badan pak cik rasa lemah2 ni. lutut pun ketar2 kenkadang tu. *dah tua gamak nya*

sayda. pssttt ... pssttt .. bab gatai tu sebut pelan2. shegan aaa pak cik d dengar dek umum :p

diya. pak cik adaaaaaaa. *selalu tu nampak pak cik ekk?* ;)) huhuhu

9:35 PM  

Post a Comment

<< Home