Thursday, February 21, 2008

it is just me. who i am. II.

sesekali ter 'came across' lelaki2 dan jantan2 yang guna ayat power2 dalam mengayat perempuan. bahkan sesetengah nya mampu meraih anugerah lakonan terbaik kerana mampu menitis kan air mata ketika mengucap ayat2 dan madah berhelah. walau berhelah namun cukup jelas tampak keikhlasan nya. dan perempuan itu pun tertipu.

kekadang pak cik hanya tersenyum sinis. sebab nya pak cik dah lama berhenti dari kerja mengayat nih. cukup lama sampai terlupa bila. sekarang pak cik hanya bercakap apa yang patut. katalah pak cik 'cold' ke. sumbung ke. apa ke.

memang pak cik suka menyusun ayat-ayat dan bait-bait perkataan. namun cukup hanya sekadar baris2 puisi melepas emosi di dada dan di hati. lebih dari itu tak mampu pak cik nak lakukan. walau apa ganjaran nya. walau apa habuan nya.

'i like sex. i would like to make love with you. but only if you could make me excited and talk to me into it' once a lady said that to me.
'no thank you. am not interested' jawab pak cik without hesitation.

i don't think i need to sweet talk anybody into doing anything. although deep down inside i already know what they want.

maybe i am desperate. but not that desperate. and sweet talk is not my way. not for the time being. not just yet. at the moment direct approach is my way.

sorry to disappoint you.

.

indah nya bulan dan bintang-bintang
hasil kerja sang penyair
tampak cantik dan manis si jelita
di puji pria-pria yang asyik

2 Comments:

Blogger Lily.Lulu. said...

kadang2 ayat2 manis nih mmg x leh pakai la pakcik ..

ntah laa .. chait !!

tapi saya tetap suka pantun2 @ puisi ringkas pakcik ..

;)

8:29 PM  
Blogger MZ said...

x leh pakai ekk? tapi suka gak kan? kan kan? :D
suka ehh pantun2 & puisi2 ringkas? tak leh la wat pepanjang mcm ni :))

5:34 PM  

Post a Comment

<< Home