Friday, June 27, 2008

Ngomel Skit2 ...

pak cik nak citer skit pasal ego ...

bukan sekali pak cik di tuduh sebagai ego. manyak kali dah. even sejak dari sekolah dulu. cik puan azram tu bleh bersekongkol ngan pak cik dalam hal ni. agaknya dia lah orang pertama yang panggil pak cik ego :)) keh keh keh. pak cik pun dah lali sebenar nya. pak cik malas nak citer pasal dulu2. citer je lah pasal sekarang ni.

ada sorang awek ni nak ajak pak cik keluar. temankan dia. kunun nya gi makan minum. tengok wayang. sopping. bla bla bla.

masalahnya dia malu2. style dia ajak pun pusing masuk round about sepuluh kali. pusing2 ntah ke mana sampai dia pun lupa apa yang dia dah cakap. dan dia pun tak pulak sebut 'the magic word' seperti "jom kita keluar sama?" atau yang sama waktu dengan nya. last2 dia terasa hati sebab menurut kata nya pak cik tak sudi nak keluar dengan dia. ego dia kata. benarkah? tetapi macam mana pak cik nak kuar dengan dia kalau dia pun tak pernah ajak?

apalah salah nya kalau terus terang je cakap "jom keluar temankan saya gi makan?". kan senang kehidupan macam itu. pak cik senang je boleh jawab "ya" atau pun "tidak". sepertimana kata seseorang pada pak cik dahulu; "ajak lah molek2".

tu baru proses ajak2 ayam atau ajak2 kamben. belum lagi bila dah keluar bersama.

ramai antara kita tak paham konsep 'live life to the fullest'. tak perlulah nak tunggu gi clubbing atau gi jalan2 kat hawaii atau pun tempat yang sexotic lain nya baru nak wat heppening. baru nak betul2 enjoy.

whatever time spend together, even at the first moment seing each other on the way to clubbing (for sexample lah), spend that time to the fullest. give him/her the sweetest smile. and then hold his/her hand and never let go. don't make any tantrums sexcept for the pretext being 'manja2'. whatever problems leave it somewhere. who knows death is lurking near by and may strike any moment. live that time to the fullest. that instant. don't wait. coz who knows we may don't have much time left.

love is supposed to make us happy. if not, that love should be abandoned. as simple as that.

happy friday and have a fantabulous weekend ahead. be safe!
.

He created mountains and rivers
men built fortress around them
He created beautiful angels in heavens and earth
I wrote this to revere only you

10 Comments:

Blogger Lily.Lulu. said...

betol tuh pakcik ...
saya pun seumur hidup x penah clubbing ok ..

x perlu tuh sume ..
asalkan kita tau mcm mana nak enjoykan diri ..

:)

pakcik .. same je ngan EA .. ego tinggi .. nak je saya sepak kekadang.

sepak EA .. bukan pakcik
hehheehehe

2:57 PM  
Blogger MZ said...

cik lili lulu. Encik EA tu bukan ego yg tinggi amat2. akan tetapi sedikit sahaja. cuma beliau merupakan seorang jejaka malaya yang teramat pemalu. hingga kelihatan seperti seolah-olah keegoan.
cecuba telanjangkan dan usap emosinya. nikmatilah cinta tak terbatas ...
:D tsk tsk tsk
*mcm ayat malam jemaat la plak*

3:33 PM  
Blogger yOnnA said...

pakcik :D
ngee..
sengal nye pompuan tuh..
ckp cmtuhlak..
padahal die x ajak,
yonna rase kan.
die nk pakcik ajak die kot :p
die segan nk start dulu ke? hoho..

tp lelaki mmg ego kan pakcik kan???

he..
a ah..
x perlu la clubbing ke..
pegi ostolia ke..
disneyland ke baru nk live life to the fullest..
pegi kedai mamak lepak ngan kawan2 pun dah sangat best kan :)

4:46 PM  
Blogger MZ said...

bukan apa yonna. dia tu pemalu sangat kunun nya. pak cik pun apa lagi ... dua kali ganda pemalu la jadik nya ;)) hik hik hik
maksud pak cik tak yah nak tunggu untuk bermesra. gunakan setiap saat dan ketika. jauhi pikiran dan emosi yg negatif. hirup dan nikmati lah chenta itu bersama2 setiap masa.
*dah mcm dokter chenta la plak*

4:55 PM  
Blogger sayda said...

yes. agree.

love not supposed to burden us.

;)

8:42 PM  
Blogger Jie said...

eemmm...

nk terus terang gak

dulu sy ade gak TERguris hati dgn ayat pakcik 2-3 baris..muahahahaha.

then...fikir positiflah.. kita selalu cakap.. be urselft..jadi diri sendiri..so kalau org tu dah jadi diri dia sendiri..wat pa pula kita susah² nak susahkan hati kita....hahahaha

Hidup saya paling simple..hidup yg praktikel...dan sy rasa saya cukup menikmati/ enjoy dgn hdp saya..

12:58 PM  
Blogger diya said...

pakcik, kita bleh geng ni. diya pun org kata ego gak. tapi, lebih pd jual mahal kot. hehehe

1:53 AM  
Blogger zura lias said...

pokcik..sy x malu..jom pokcik..kite kuar..pokcik blanje kenny rogers...yiehaaaa...*tgk..sy x egokan*..hihihihi

8:30 AM  
Blogger MZ said...

sayda. thanks for agreeing :D

kujie. ayat manakah yg mengguris perasaan dan menggores jiwa itu? :D
*sorri in advance. bukan maksud pak cik untuk melukakan. tapi hanya inilah jalan untuk menyadarkan. maapkan pak cik wahai kakanda wahib dan wahub*

diya. jgn mahal sgt tau. nanti tak capai poket pak cik ;)) huhuhuhu

juera. jom aaaaaaaaa :p
*x sabo nak posing2 ngan juera pipit melayu terakhir ni*

10:56 AM  
Blogger A Z R A said...

ego? apa itu eh? adakah ia sejenis kuih? or is it some kind of composite? or a term in physics? muarrghahahaahahahahaahah!

sometimes, female use it as a defence mechanism, but male - well its an in built thingy!

1:51 AM  

Post a Comment

<< Home