Saturday, November 03, 2007

raging bull ..

pak cik have to travell between shah alam n kl now visiting my father at hkl. dah la x cukup tido lately. tubuh pak cik terasa penat dan letih. tangan dan lutut pun dah shaky. makan plak agak terbiar skit. asik masuk angin jek. sampai kekadang mcm kene cirit birit lak.
not sure what is the feeling currently occupy myself. but one of it must be rage. tadi kat sepital pak cik tgh khusyuk tgk tibi. citer kung fu bersiri hong kong. tetiba dtg sorang pesakit tu, balik dari toilet atau jalan2 mana ntah, senang2 jek dia tukar channel tibi tu. angin pak cik. tapi sabo je lah kan. walo pun pas tu dia gi kat katil dia baring dan lelapkan mata. apa motif dia tukar channel tibi tu tadi? gatal tangan?
tak lama kendian pak cik khusyuk lak tengok citer movie lama kungfu hongkong. tetiba dtg anak pesakit tadi yang ntah dari mana dtg nya, dia tukar lak channel lain. ini sudah lebih!! tapi pak cik sabau lagik. tapi hati dah panas nih. dalam hati dah panjang dah skrip maki hamun pak cik susun. kalo pak cik meletup kang .. macam air je lah kuar ayat2 maki hamun tu. bapak borek anak rintik! pas tu elok jek dia borak2 ngan mak dia. panasss!!
"ibai! ko pergi tukar channel tibi tu" arah pak cik pada anak lelaki pak cik yang tua. si ibai kelihatan serba salah.
"tukar je!!!" pak cik bersuara keras. biar si bapak borek dan si anak rintik dan ahli2 keluarga mereka yang lain tu dengar. kalo brani jawab .. tengok la apa jadik kang. sib baik depa diam jek. kalo tak .. gerenti haru biru. peristiwa satu ramadhan pasti akan berulang ...
pak cik pun memandu agak laju sekarang nih ... laju sesangat ...
tak leh jadik nih. pak cik kene gi berkhalwat mana2 kut. zikir banyak2. orang cakap tak elok marah2 ..

6 Comments:

Blogger nuu_OL said...

tul tu.jgn marah2 tau.satu:cepat tua.dua:cepat tua...tiga:lagi cepattua.. tapi, pokcik fdah tua..takpe kalau marah2 ni...hahahah..

takdela pakcik, jgn cepat marah2.bilan nak marah aje tarik nafas and selawat..aaaaaa kan dah jadi ustzah..huhu

11:14 PM  
Blogger aria ayumi said...

adehh. pakcik ni de, psl cenel tibi pun bleh hangin yek. klw camtu, meh berebut cenel tibi ngan diya. sure pakcik bleh je nak tgk cenel bape. huhu. sbb diya xmelayan tibi sgt :p

9:38 AM  
Blogger zura lias said...

pokcik..kalo kite tgh pikir manyak mende..sume berlegar dalam kepala..even hal kecik-kecik pun pasti buley marah..nape x pokcik sakitkan lagi pesakit yg memang sakit tu..bior xleh jln nk tukar channel dah..hahahahaha..*devil*

1:58 PM  
Blogger MZ said...

jenabbbb!! u r back! ehh .. jenab laks. ustazah nughul! amboi amboi amboi .. lama gi beraya tu x nampak btg idung :p

diya. x besh aaaa tak rebut2. rebut2 baru besh! *org cakap la kan? kan kan?*

juera. pak cik x leh sakitkan pesakit tu. bukan norma-norma pak cik tu. :)) ekekekeke

10:11 AM  
Blogger sayda said...

berkhalwat?

terkejut i you. heheh.

bwk kete elok2. ingt lah org tersayang. ;)

7:20 PM  
Blogger MZ said...

tu lah sayda. elok2 biasa nya bawak kete dlm 100km paling laju tetiba leh laju way above speed limits .. :(

10:11 PM  

Post a Comment

<< Home