Monday, May 26, 2008

Dah abis pun ...

af dah abis. syukur al-hamdulillah. tamat lah sudah satu kisah yang tak besh. satu je pak cik nak komen. pada malam itu tuan pengacara mengatakan betapa kita patut bertuah dan berbangga dengan negara kita sewaktu negara2 lain di timpa malapetaka dan bencana alam, di ikuti dengan persembahan artis2 af menyayikan lagu 'we save the world' ke apa tajuk nya. soklan pak cik, tiadakah lagu yang bersesuaian di cipta oleh komposer2 tempatan. dan cuba lah buat statistik skit utk af 6 ni, berapa peratusankah agaknya lagu2 yang di nyanyikan sejak konsert pertama sampai akhir adalah lagu2 ciptaan komposer tempatan? agak2 nya berapa ya? silap2 lagu indon lagi banyak kut? wanna talk about love and proud of our country? duh!

media terutama tv memainkan peranan yang sangat penting dalam memupuk semangat patriotik. adakah agaknya agenda tersebut dalam 'master plan' atau pun visi stesen2 tv kita?

.

f1 monaco gp dah juga tamat. faktor cuaca menyebabkan ferrari gagal menyerlah. dan yang lebih pak cik hangen, si hamilton plak menang. ampes jek. apa2 pun tahniah kepada kubica dpt tempat kedua. buat si heidfeld, silap2 kene cantas dalam masa terdekat ini.

elok la ferrari amik cepat2 si fernando alonso tu sebagai pemandunya. kalo lambat, bmw lak sapu nanti :D. mana2 team yg amik pun pak cik tak kisah. pak cik tak suka ngan dia walopun pak cik akui dialah pemandu f1 yang paling berwibawa sekarang ni. naper pak cik tak suka dia? sebab dia dulu gaduh ngan f1's god, michael schumacher! :D

.

pe lagi nak sembang? tak hengat la plak. k la. nak balik dulu. nak rehat. rasa macam tak sehat plak ...

6 Comments:

Blogger zura lias said...

AF6 tahun nie palin ampesh..AF4 pun x sehampeh cengginie..dah xde af pun tak terase paper..

erk..tp lagu indon saya suke..tp stesen radio,asal lagu indon je,sume nak tayang kat radio...buh lagu yang okies-okies dah le..nie lagu yang ala-ala mcm Malaysia je..:D

8:33 AM  
Blogger MZ said...

ada gak tapi tapi nya cik juera ya? :p
*kapan2 ya mau banja pak cik?* :p

10:39 AM  
Blogger aria ayumi said...

heh. betul2. setuju sama kak zura. af tahun ni cam tak rs ape. af4 lg okeh pd af6. tu pun astro degil gak nak wat af7 thn depan. huhu. klw diya bleh masuk af takpe gaks... bleh nyanyi utk pakcik. agagaga

9:13 AM  
Blogger MZ said...

uiks... diya nak nyanyi lagu per utk pak cik? lagu nubhan terbaru ek? :D

10:17 AM  
Blogger aria ayumi said...

diya tak minat nubhan :p die nyanyi msti jadik sore angsa. huhu

pakcik suka lagu ape? :D

1:39 PM  
Blogger A Z R A said...

dah sihatttt pakcikkk????

9:51 PM  

Post a Comment

<< Home