Monday, December 22, 2008

sinopsis ..

ari sabtu lepas pak cik pergi ke kuala selangor. tinggalkan anak2 di rumah kak long dan ambil mak serta kak long suami isteri dan anak sulung nya berserta suami nya, kami berangkat ke sg. besar, untuk menghadiri majlis perkahwinan saudara sebelah arwah ayah mertua. sudah lama rasanya tak ke sini. banyak tahun juga.

kemudian berangkat pulang ke shah alam sebelah petang nya bersama-sama dengan mak. singgah di rnr untuk beli satey kajang. sebelah malam nya pula bertolak balik ke kampung. mak dah rindukan rumahnya di kampung. mak pun berhajat nak tinggal terus atau lama sedikit di kampung. tapi itu bergantung kepada keadaan kesihatan mak. ketika sekolah di buka semula nanti, papa akan tinggal di seremban dengan isteri nya. tak kan mak tinggal seorang dengan keadaan kesihatan yang tak menentu.

keadaan kesihatan pak cik agak tak menentu. kejap ok. kejap tak ok. penyakit apa pulak ni. kadang2 pening. kadang sakit tekak akan datang semula. macam2 lah. obat pun dah nak habis ni.

ahad malam balik ke rumah di shah alam. tidor sensorang. alahai ... tak boleh lelap pulak ....

22 Comments:

Blogger aria ayumi said...

alahai. kesian pakcik... nak diya teman ke? ekekeke

4:46 PM  
Blogger Kujie said...

pakcik, jaga diri
mak mertua sy pun dah kena chiku..chiku...chikungunya tu

4:48 PM  
Blogger MZ said...

diya. meh temankan pak cik dalam mimpi :p

kujie. naper tak kuar dalam tibi?

5:08 PM  
Blogger Kujie said...

ape hal nk kuar dlm tibi pula..statistik dlm paper pun tak leh caya...ade ke dia ckp kat s'gor hanya 18 kes saja...cessss....mak mertua sy ckp...kat kampung tu satu kampung kena...

5:41 PM  
Blogger MZ said...

lpr kujie. kes tanah runtuh tu bukan nya tibi ada dtg wat liputan ka?
kes demam tu toksah citer lah. kat n. sembilan dia kata ada 3 kes je. kat lenggeng tu dalan satu kg senang2 dah ada 30 kes paling kecik. blom lagi satu lenggeng! inikan pula satu negeri.
tapi kununnya itu statistik yg di lapurkan oleh sepital kerajaan lah. antam saja lah labuuuuuu ...

11:35 PM  
Blogger zura lias said...

kuala selangor?gie gak k.selangor arie tu..nape x ketemu ek..ermm..maybe nak ketemu kat kenny rogers kot..ehem..ehem..dah bertaun dh nie...x timbul-timbul..hakhakhak..

12:46 PM  
Blogger Hanna J. Potter said...

mr mz? are you Okie? like..are you well? jaga kesihatan tau? takmo sakit2, ok? *^^* sorry lame tak dtg. teent lmbt, nk bloghop susah.. i'll come by soon!!

2:56 PM  
Blogger MZ said...

juera. sudah la. sudah la ... :p

anna. pak cik ok je. :)) muahahaha. nvm .. take ur time ya!

6:52 PM  
Blogger nuRin said...

p'cik....

1:37 PM  
Blogger MZ said...

iya cik orked ... jap gi pak cik dtg bawak puding roti ...

1:42 PM  
Blogger Kujie said...

ooo..kes tanah runtuh tu...sy tak masuk tibi pakcik..masa dok interbiu saya belum make up...hehehehe

8:34 PM  
Blogger arsaili said...

Salam Maal Hijrah, May Allah crown us with the best of iman, health, wealth and peace of mind in the New Year.

10:10 PM  
Blogger Hanna J. Potter said...

happy new year, mr mz!

8:28 AM  
Blogger aria ayumi said...

pakcik, lamanya tak nampak!

7:31 PM  
Blogger Kujie said...

pakcik mz...mana menghilang/
moga sihat ye

6:12 PM  
Blogger arsaili said...

salam..uikss lama tak update..busy ker bro?

11:51 AM  
Blogger Angel said...

pakcik whereeeeeeeeeeeeeeeee are uuuuuuuuuuuu??? hope everything is ok ......

9:31 PM  
Blogger diya said...

pakcik ..... =(

9:43 PM  
Blogger yOnnA said...

pakcik!!
mane pakcik!!

2:18 AM  
Blogger Hanna J. Potter said...

mr mz...mane awak? nani tercari-cari tau ni... rindu~ :(

2:56 PM  
Blogger orkEd said...

p'cik..... wer ar yu?

4:39 PM  
Blogger Saya said...

pakcik??ape khabar skrg?

7:10 AM  

Post a Comment

<< Home