Tuesday, September 04, 2007

apdet ..

pagi ini.

'z ... u ada kat bilik ya? jap lagi i turun' bos said on the phone.
pak cik pun letak sandal dlm box dan pakai kasut. getting ready for the boss to pop at the door.
'nah ... u tolong review agreement ni' bos letak tenancy agreement umah sewa dia. agreement tu property agent yang draft.
nyesal pak cik tak pursue sesungguh untuk study law dulu. kalo tak leh charge legal fees nih. to have double degree in both acccounting and law is actually quite common nowadays. pak cik jek yang malas kut. pak cik dulu lepas spm memang apply untuk study law. cecita nak jadik lawyer. tapi basa inggeris tak lulus lak. kantoi aaaa.

:(

malam tadi.

malam tadi dalm perjalan pulang balik dari PeeDee, ujan turun mencurah2. nasib baik pak cik dah masuk hiway ketika itu. ada satu ketika sebuah kereta kelihatan terhoyong hayang di depan pak cik. kelajuan pada ketika itu adalah 110 km/j. hujan pun dah turun agak lebat. pak cik pun tingkatkan kelajuan untuk memotong kerete itu dan menjauhkan diri. kalo tak nanti tak pasal2 eksiden lak. ketika memotong kereta tersebut sempat pak cik menoleh ke arah nya. rupa2 nya mamat tu tengah membaca buku sambil memandu. lampu kereta di buak terang! ini macam punya orang pun ada.

pak cik singgah dulu beli barang dapur dan dinner. habis kebasahan pak cik sebab hujan lebat sangat. tekak dah la sakit menandakan kesihatan pak cik di paras bahaya.

ketika ini.

tekak masih lagi terasa pahit dan sakit walo dah banyak mengulum strepsil. idung tersumbat. rasa macam nak demam. body is aching.

keje berlambak2 nih. tak de peluang la nak amik mc. nak gi amik obat pun malas. tengok la dulu mcm mana ...

sat lagi.

sat gi nak gi lunch la. tak tau lagi nak gi mana. mungkin dekat2 rumah. nak kene beli set lunch untuk bebudak kat rumah gak.

pak cik pun tader selera nak makan ni ...

dapat tidor pun besh ni. mungkin pak cik tak cukup rehat sebenar nya ...

.

"i stare into the moon. while your face occupying my mind. i wish you are here with me. holding my hand. hugging me. i am feeling cold ..."

7 Comments:

Blogger Jie said...

pagi ni sy blur..penat yg amat..semlm wat clearing forum....admins + mods berlambak2...tp........arrghhh....zippppp molot!

11:52 AM  
Blogger sayda said...

have a good rest then

12:58 PM  
Blogger Tara said...

hey its tara, here is the website i was talking about where i made the extra summer cash.......... the website is here

1:04 AM  
Blogger zura lias said...

pakcik slalu gi pd..tp xmo ajak sy..waaaaaa....

11:42 AM  
Blogger MZ said...

kujie. berehat then. tutup mulut. jgn tak tutup mulut. :p

sayda. am going to. how r u dear?

juera. pak cik slalu ajak juera. pak cik pesan sama angin bayu. tp juera tak pernah jawab :(

12:39 PM  
Blogger aria ayumi said...

aduhaiii... bile la tekak pakcik nak baik ni... taking care lah ye...

4:03 PM  
Blogger MZ said...

diya. dah ok skit :D thanks. muah muah muah ..

2:36 AM  

Post a Comment

<< Home