Friday, March 28, 2008

Ombak Itu.

ombak yang memukul pantai
tika angin bertiup kencang

ombak yang mengusap pasiran
bila angin sepoi-sepoi bahasa

ombak yang melambung kapal
dalam ribut yang sedang menggila

itu lah juga ombak nya
yang menyapa kaki ku mesra
sekembali nya aku di pantai
dengan segenggam harapan yang punah
dan tangisan cinta keciwa.
.
apa di harap pada kawan
yang sering melupakan
apa di tunggu pada sahabat
yang tak pernah berkunjung datang
apa di mimpi pada rakan
tiada pun bertanya khabar
apa di impi ikatan persahabatan
tanpa kejujuran dan keikhlasan.

8 Comments:

Blogger zura lias said...

saya ikhlas...
ikhlas sangat..
jujur sangat..
ikhlas nak pokcik belanje sy kenny rogers...nyum..nyum..:D

11:06 AM  
Blogger MZ said...

eleh juera :p gi makan kayefsi pun tak ajak pak cik. asik bawak si bulannnnnnn jek :(

11:16 AM  
Blogger nuRin said...

saya selalu dtg...cuma malu tinggalkan jejak

bukan lupa
bukan tak ingat

10:12 PM  
Blogger Lily.Lulu. said...

saya ada nih pakcik ..
selalu ingat kat pakcik

:)

3:14 AM  
Blogger A Z R A said...

itu bukan kawan, itu pura pura kawan....heheheheheh....dump em'!

pakcik, hope you are doing well and fine, lama sudah tak singgah sini ;P

1:09 AM  
Blogger arsaili said...

aik cam majuk jer ...dah tua tak ensem majuk...ahaks.. tetap berziarah

10:13 AM  
Blogger Inah said...

shaya ade ni :)

12:12 AM  
Blogger MZ said...

nurin? sudah tukar nama ekk orked? comey gambar nurin tu ;)) huhuhu

lily. time makan tu ader ingat pak cik tak? :D tsk tsk tsk

azra. pak cik wokey alhamdulillah. kaka pe kabo cik boneyta? :))

arsaili. blom majuk lagi la bro walopun ada gak hajat tu :)) ekekeke

inah. pak cik pun ader nihhhhhh :p

5:25 PM  

Post a Comment

<< Home