Monday, April 07, 2008

Sang Kodok dan Si Katak.

earlier, a fren asked me who would win F1 Bahrain GP last weekend. i told him "bmw!". which is more reflecting of my hope rather than confidence. bmw sauber definitely show much improvement in this earlier rounds. i believe winning a GP might come sooner or later. all i hope from them, both heidfeld and kubica is to be consistent in collecting points on every races and recorded less DNF.

my interest in F1 is largely due to Michael Schumacher. that guy is genius. believe it or not, some of his hardcore fan regard him as a racing god. nothing bigger than him other than the sky above. so to me, i am happy for ferrari to win the race. am equal happy for any of bmw drivers to win as well. as long as not mclaren cars or fernando alonso.

all the best to bmw sauber.
.

pak cik nyer weekend kira ok lah tapi penat skit. ari jumaat malam gi shopping dvd. tido lewat lama tu. ari sabtu malam tak gi memana sebab layan F1 qualifying round kat tv. tido lewat lagi.

yang hangen nya ari ahad petang tu. bawak anak2 nak gi swimming. pusat aquatic tu plak tutup. ok ... takper, walopun dah hangen skit nih. gi la plak water world. ceh ... jalan plak tutup sana sini. nak access ke water world tu dan nak gi parking kat water world tu pun tak leh. memusing2 cari jalan dan cari tempat parking. akhir nya dapat satu spot. kene menapak menyeberang jalan yg bizi heret anak2. budus betul lah local council nih. sesuka ati je tutup jalan sebab ada acara lumba basikal ke apa ntah. nak tutup jalan tu biarlah kene cara nya. ni menyusahkan worang ramai jek.

pak cik pun meneruskan acara berenang2 dengan anak2 walopun dah lambat sejam lebih. dah dapat masuk dalam tu sejukkk ati. ye lah dapat berendam dalam air sambil tengok aweks2 yang berendam sama :)) ekekeke

balik umah lewat petang tu pak cik terus layan F1 :D.
.

malam tu dalam kol 10 lebeh pak cik gi kl. jumpa member femfuan. pak cik hengat nak amik stok minyak wangi je dari dia. pas dia ajak gi minum, lepak la kejap. pak cik pun sebenarnya takder makan apa2 yang berat sangat ari tu. molek juga lah dapat makan skit alas perut.

alas perut tak per. sudah sedikit gendut aaaa ...

:D
.

ketika hujan
ada makhluk bertempiaran
ada juga menari berpesta.

pelangi yang terlukis
ada insan yang menangis
musibat kisah tragis.

kasih sayang sesama insan
jarang yang kekal
namun cukup sebagai bekal
menerus kehidupan yang mungkin cuma sejengkal.

4 Comments:

Blogger nuRin said...

semlm saya g funfair,..rupanya best.

makan gula rambut pink colour ( pakcik panggil apa ye, gula pusing?), masuk rumah hantu yang anak hantu pun tak takut( menyesal sangat2 sbb tak cukup menakutkan saya ) main bumper car , naik meri go raun..raun...dua tiga raun.

rupanya di situ ada keriangan yang saya selalu pandang sebelah mata...

5:52 PM  
Blogger A Z R A said...

bagus eh pakcik, bawak anak2 gi swimminggggg...best banget!

pakcik, do ya know, that some girls dig 'gendut' men???

10:07 PM  
Blogger zura lias said...

pokcik x bwk sy pun gie mandi manda...:(..sy nk tgk balak2 ensem..hahahaha

8:46 AM  
Blogger MZ said...

- aiyak. cik nurin g funfair tak ajak pun. tak fair aaaaa :p
itu gula putar pak cik tak makan, manis sesangattttt. glad u had epi time :D

- azra. pak cik tahu some girls prefer gendut men. prosperity sign depa kata? :D some say shedap d peluk la. shedap d pandang. :D
anak2 pak cik memang suka main air. mcm bapak dia jugak ;)) huhuhu

juera. pak cik nyer ajakan gi peedee dulu pun juera wat dek je. nyampah :p

11:52 AM  

Post a Comment

<< Home