Tuesday, April 01, 2008

sembang skit ...

pak cik berkesempatan menjeling2 skit2 siaran langsung APBH di tv3 ari tu. yg sempat pak cik tengok adalah sekilas persembahan beramai2 oleh hattan, awie, ramli shariff, ella + sorang lagi saper ntah dah lupa serta ketika M. Nasir menerima anugerah pencapaian sepanjang hayat (*betui ke ni nama anugerah tu?).

apa yang pak cik cuba katakan adalah ... pak cik memang minat si mamat m. nasir ni. walopun pangai dia macam semacam skit tapi dia amat konsisten. tapi kontribusi dia pada persada seni memang tak leh di nafikan. dari mula2 dulu pak cik memang minat ngan dia. sapa cari pasal dengan dia memang silaps lah. slalu nya mamat ni tak layan sangat, dia manyak diam je. lelama .. dia ok jek. orang yang cari pasal tu plak nampak kebodohan nya.

memula dulu beliau muncul dengan kumpulan kembara. antara ahli yang lain adalah s. sahlan dan s. ali kalo tak shilaps pak cik lah. mereka ni memang pernah aktif sebagai artis dan komposer. cuma sekarang hanya kelihatan seperti m. nasir sahaja yang masih aktif.

seminggu sebelum tu pak cik berkesempatan juga menonton sedikit persembahan papa rock .. ramli sharif. dah tua2 pun masih bertenaga. persembahannya memang menghiburkan. termasuklah ketika berduet bersama shima.

harap-harap dapat lah satu hari nanti pak cik menonton persembahan these two great artists secara live. mesti besh nya kan? kan kan?

pak cik pun dah lama tak gi gigs. sejak depa haramkan gigs underground band2 black metal nih. dulu pun mujur adik pak cik kawen tak leh la pak cik juin gigs yang member pak cik pun ada perform. kalo tak ari tu ... dah kene cekup di angkut naik black maria gi balai polis periksa air kencing ...
.
tips untuk nyanyi karaoke : biar sumbang lagu jangan sumbang mahram! :)) ekekeke

6 Comments:

Blogger GoD's~sLaVe said...

haha..sokong pakcik..!!biar sumbang lagu jangan kera sumbang dan sumbang mahram..sumbang duit kat saya pon xpe..

8:01 PM  
Blogger A Z R A said...

me sokong 500%!!!......pakcik naik je la black maria tu....experience tau!

10:45 PM  
Blogger adam brown said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

5:21 AM  
Blogger MZ said...

sheera. welkambek. lama tak nampak! sibuk gi honeymoon ekk? :p

azra. tidak! tidak! pak cik naik maria tak per. naik blek maria minta mahap :p

9:36 AM  
Blogger Inah said...

erkks..pakcik penah kena cekup ke?

ayyokss..bahaya seyy..pokcik g layan live band kat hard rock cafe je le :)

11:32 PM  
Blogger MZ said...

inah. kene cekup pasal gigs blek metal blom lagi. setakat kene wat lawatan kat 'dalam balai' tu pernah la. tobatttttt!

11:15 AM  

Post a Comment

<< Home